thanks sudi jadi geng ciknaa (~_^)v

Thursday, February 9, 2012

4D ultrasound done.. puas hati nak sgt scan murah! hehe.

salam..

seminggu dah tak jumpa mommy2 sume..

ciknaa kat kampung suami, cuti seminggu ada wedding.

baru je balik klinik. pegi bukan untuk scan pun sebenarnya.

nak check je sebab bawah pusat ni sakit sangat2.. mcm nak keluor je baby..

nak2 lagi time berdiri & jalan.. fuh! mmg terbaik la sakit tu..

bila tengah Q tu tengok ada sorang mommy ni keluar dari bilik doc, bawak gambar sekeping. 4D yaw..!

cepat je cubit lengan suami suh dia pegi tanya kat kaunter. memang ada..55 hengget budak tu cakap.. 

bia betul??? oh! ini tak boleh jadi  ni..biasa kat kl paling murah pn 100 ringgit..

lepas siap smua nak bayar je, total rm50 sahaja.. hoho. senyum la suami tu.

balik kluang dapat lagi murah! suke3.. hehe. nak tengok tak rupa anak ciknaa & jantina beliau? :D





ciknaa junior.. 




dengan ini diumumkan..baby adalah..




BOY ! 


p/s: mimpi ciknaa 2kali berturut2 dapat anak laki tu betul la gaknye.. scan tadi mmg clear sangat kantung tut tu.. hehe. pasni mama nak kene cari blue2 kaler jela baby ek.. pape pn syukur sbb nmpk baby sempurna semua nya.. lagi 2bulan kite nak jumpa ea.. love u muaxx! :))

  

22 comments:

  1. Naa..dah tau gender..tahniah..bestnya, nanti leh geng ngan baby ammar..
    ps: ramai kan geng baby boy?hehe

    ReplyDelete
  2. wah bestnye dh tau gender... :)
    sy hari tu baby kepit2 lak deh, adeyy

    ReplyDelete
  3. bb su siap kangkang tunjuk tut dia...hehe..

    ReplyDelete
  4. waaahh....tahun ni saye poerasan ramai blogger beranak kan baby boy...:) memang murah ar 4d scan ley dapat Rm50..:)

    ReplyDelete
  5. bestnya da tau gender :) ramai dpt baby boy tahun ni :)

    ReplyDelete
  6. my baby bertukar gender bila scan...hehe...nk scan 4d gak la supaya clear! :)

    ReplyDelete
  7. murah giler rm50! kat kl, normal checkup pon lebey dari tu. best2x!

    ReplyDelete
  8. ika: dah tau ika. geng ammar la.. btl3.. mcm pesta baby boy je skrg ni..

    ekin: hihi.. hope btl la yg naa nmpk tu :)

    liyana: hehe. ni kepit jgak, tp doc tekan2 kasi dia kangkang cket.. dh lelaki, mmg nmpk la bird tu :P

    sue: eeee.. hahaha..

    ReplyDelete
  9. aty: setuju! mmg ramai girl ni.. tula, nak sgt murah.. sampai scan kat kampung :D

    cikpuanfara: senang nk beli barang dia..hehe.


    nana: dulu naa pn cmtu. memula doc ckp ppuan sbb xclear.alih2 buat 4D nah amik seketul dia tunjuk..hehe.

    veesakura: haa..tau xpe. ntah kenapa la murah sgt. sndiri pn mcm tak caya lg.. hehe.

    ReplyDelete
  10. akak ni scan kt kluang eh. wow! buleh test nie. ciap print gambr just rm50 je ke?

    ReplyDelete
  11. kiah: akak? hoho.. sy 25 tahun ni.. [perasan muda] :P haah, 50rgt siap print. takde cd.. tak tau la klu request bole dpt or tak..

    ReplyDelete
  12. hehe..oh lahir tahun brpe? sory2. kite lahir thun 86. hehe..

    ReplyDelete
  13. sy pulak lahir ujung tahun 87.. kite lg muda yeay! hehe.. its oke. :)

    ReplyDelete
  14. cni mmg murah ciknaa. fa bersalin kt cni juagk. suami cikna org kg mane tu? mne tau kot knl.

    ReplyDelete
  15. felda ayer hitam dear.. best kan beranak sini.. hehe.

    ReplyDelete
  16. boleh bgtahu address dia sis ?? pls pls pls..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamat? tak pasti alamat yg tepat dear..
      tp nama nye johor maternity specialist.
      dekat area bandar kluang tula..
      ciknaa bersalin kt sini.

      Delete
  17. Assalamualaikum kak, ni doc lelaki muslim yang scan ek? rasa macam haritu sheila ada pergi tapi cancel scan sebab doc tu lelaki... ni dekat dengan econsave kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam.. haah doc laki muslim.. err, yela kot dekat econsave..ciknaa tak tau sangat sbb kluang tu kampung suami :)

      Delete
  18. Salam, kami di Poliklinik Tanjung Perdana dekat Tanjung Rambutan,Ipoh, Perak ada buat ultrasound 2D/3D/4D/details scan oleh doktor muslimah.
    Kalau berminat boleh lawati kami di sini :

    https://www.facebook.com/poliklinikkita/photos/a.490579844405567.1073741829.490467591083459/601525066644377/?type=1&theater

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...